Yoga på vakre Herdla på Askøy

Helt ytterst på vakre Askøy ligger Herdla. I det som tidligere var Universitetets marinbiologiske forskningsstasjon finner du i dag Biologen, et unikt tilbud for deg som ønsker en opplevelse utenom det vanlige. Bygget står i dag som gjestehus med 12 gjesterom, selskapslokaler, egen kafe og restaurant. Dette er stedet for deg som ønsker å være tett på naturen i rolige omgivelser. YouMe Yoga inviterer i samarbeid med Biologen på et innholdsrikt retreat, som passer alle uansett form og tidligere kunnskap.

Hvorfor yoga, spør du?

Det er ingen hemmelighet at fysisk aktivitet er både helsefrembringende og forebyggende for både sykdom og andre plager. Det finnes naturligvis en rekke ulike former for fysisk aktivitet, det unike med yoga er treningsformen sin evne til å stimulere sansene og roe ned kroppen. Dette, i samspill med fysisk anstrengelse, gir en unik kombinasjon der både kropp og sinn er ivaretatt. Ved jevnlig praktisering kan yogautøvelse bidra til å redusere stress, forebygge angst og depresjoner, du blir sterk og smidig og kan oppleve bedret søvn. Dette er grunner som har ført til at det i dag er så populært, og at så mange mennesker utøver forskjellige former for yoga.

Et pusterom i en travel hverdag

I en travel hverdag kan det være en liten velsignelse å ta seg tid til en treningsøkt. I den vestlige verden er tid en mangelvare for mange. Ved å sette av en helg der det ikke er annet å oppnå enn sjelero og fysisk anstrengelse, gir du både kropp og sjel mulighet til å slippe alle andre ansvarsoppgaver. En helg satt av til yogautøvelse og gode naturopplevelser gir muligheten til egentid  og et fokusere på egen helse. Yogatrening og annen trening øker oksygeninntak og stimulerer blodstrømmen i kroppen, som igjen gir økt energi. Her kan du lære deg gode teknikker som du kan ta med deg hjem ved endt kurs, slik at du også kan ha glede av det du lærer når hverdagen er tilbake.

Meld deg på

Per av i dag er 12-14.08.2022 og 26-28.08.2022 booket for yoga-retreat hos oss, og vi kommer tilbake med informasjon om priser. Vi vil gjerne høre fra deg, enten du er nysgjerrig, gira eller rett og slett litt usikker på hva dette egentlig er. Kontakt oss på telefon 48049145 – enten via en tekstmelding eller ring for en hyggelig prat. Du kan også sende oss noen ord på e-post til post@biologenherdla.no. Les gjerne mer om tidligere yoga- retreat på Biologen her.

Ofte stilte spørsmål

Hva er egentlig yoga?

Det har sin opprinnelse i India, med ikkevold som grunnleggende prinsipp. Tanken er at det å utøve yoga skal gi kontroll over sinnet, og omvendt – at kontroll over kroppen vil gi kontroll over sinnet. Rent konkret består de fysiske elementene i yoga blant annet av kroppsøvelser, pusteøvelser og meditasjon. Yoga er for noen en livsstil, mens for andre er det en god måte å holde seg fysisk aktiv. De filosofiske systemene bak yoga som skal føre kropp og sjel sammen kan gå litt tapt i møte med den vestlige verden. Mange opplever derimot at yoga gir treningen en litt dypere mening og ro enn anen trening.

Hvilke former for yoga finnes?

Det finnes en rekke forskjellige former for yoga, de kan utføres om hverandre eller man kan foretrekke en form. Her følger noen av de mest populære yogaformene. Hatha yoga er en klassisk form for yoga, der bevegelsene er svært rolige og har et glidende, rolig mønster av bevegelser. Dette er en form som passer for alle, uansett for og alder. Ashtanga yoga er en dynamisk utførelse av en fast serie, med fokus på pust og bevegelse. Denne typen yoga kan være ekstra fysisk krevende. Pustestillinger og bevegelser skal sammen roe ned tankeprosessen. Vinyasa er en flyt-orientert variant, uten faste serier. Her står kobling mellom pust og bevegelse i fokus. Yin yoga er en meget rolig yogaform, der målet med øvelsene er å løse opp i spenninger via lange hold. Pusten benyttes bevisst for å roe ned, i kombinasjon med sittende og liggende stillinger der du jobber med ledd og bindevev.

Hvem passer det for?

Det vakre med yoga er at det finnes en type som passer alle. Uansett hvor godt eller lite trent du er fra før, hvilken tidligere erfaring du har samt hvor myk du frykter at du ikke er – forutsetninger er ingen hindring! De ulike yoga-alternativene gjør at dette er noe alle kan utøve, og med litt trening og frekvens blir du raskt en dreven yogautøver. Målet med yoga er ikke å se best ut, å komme lengst ned mot gulvet med benet, ei heller å holde posisjonen lengst. Yoga kommer fra et ønske om mestring via øvelse, her er ingen ferdig trent. Har du lyst har du lov.