Om Biologen

Biologen på Herdla - Havets paradis 45 min fra Bergen

Biologen på Herdla er et historisk bygg som ble bygget i 1920 - 1922 som Biologisk forskningsstasjon. Mot slutten av 90 tallet ble bygget gjort om til et gjestehus med overnatting, konferansefasiliteter, selskapslokaler og søndagskafe. I november 2022 åpner vi igjen etter 11 måneders intens totalrenovering. I tillegg til det historiske bygget fra 1922 kommer det er flott nytt tilbygg i glass. Standarden er hevet betraktelig og alt blir av topp moderne kvalitet med universal utforming.

Herdla er en liten og vakker øy på nordspissen av Askøy kommune, 45 minutter med bil fra Bergen sentrum og Flesland flyplass. Foruten deilig, frisk sjøluft og naturens stillhet, er øya full av opplevelser. De langstrakte strendene og friområdene inviterer både til gåturer, jogging, bading, fisking, og fugletitting. Med sine 224 registrerte fuglearter er Herdla det rikeste fugleområdet i Hordaland. Du kan også besøke Herdla Museum og lære mer om den spennende krigshistorien. For flere tips om aktiviteter på Herdla les gjerne mer her.

Med sin nærhet til Bergen er Biologen på Herdla et populært reisemål hele året, både som dagstur med bil og som lokasjon for kurs, møter, selskap, og andre arrangement. For norske og internasjonale tilreisende er Herdlas sjøluft og natur sammen med Bergens storbyliv en perfekt kombinasjon. Vestlandets hovedstad tilbyr opplevelser og kultur på høyt nivå, og det mangler ikke på ting å gjøre i byen. Uansett årstid!

Etter renoveringen fremstår Biologen i helt ny drakt. Vi har da 35 moderne hotellrom, flere med fantastisk sjøutsikt. Av disse er det 31 doble rom, 1 enkeltrom, 2 twin rom og 1 minisuite.

Restauranten er oppgradert og har plass til 90 personer, samt en større uteservering i idylliske omgivelser vendt mot sjøen - og en egen takterrasse med drømmeutsikt! Vinkjelleren har et innholdsrikt og stort utvalg av både champagne, hvitt og rødt. Vi utvider og oppdaterer konferansefasilitetene og kan ta grupper fra 10-60 personer. Dette er stedet for møter, kurs og konferanser i vakre omgivelser og en avslappende atmosfære. Her får dere arbeidsro til å gjennomføre planlagte oppgaver og til å takle utfordringer.

Her på Biologen vil vi være det varme og rause vertskap for både de store og små begivenhetene. Vi byr på unike matopplevelser, personlig service av første klasse, og vakker og vill natur. Vi bruker lokale råvarer fra hav og land på en innovativ og omtenksom måte. Du som gjest skal kun nyte og la oss yte! Velkommen til Biologen.