Om Biologen

Biologen på Herdla - Havets paradis

Friskt sjø- og havmiljø, nydelig mat og gode senger i historiske omgivelser. Flotte naturstier, fisking, sjøsport, ja, til og med golf. Høres det for godt ut til å være sant? Da kan vi gledelig dele at alt dette kan oppleves kun en kort kjøretur fra Bergen sentrum. Besøk Biologen på Herdla – med beliggenhet ytterst i havgapet på Askøy er dette stedet for deg som vil ha alt.

Biologen var tidligere Universitetet i Bergens marinbiologiske forskningsstasjon (1922) som både vitenskapsmenn og kongelige fra hele verden har besøkt før deg. Det snart 100 år gamle bygget ble på midten av 90-tallet gjort om til et sjarmerende gjestehus som nå har 12 koselige rom og 26 sengeplasser for overnatting.

De store og luftige lokalene passer utmerket for møter og konferanser, mens de vakre omgivelsene skaper det perfekte bakteppe for minnerike feiringer. Bryllup, konfirmasjon og runde tall – du kan feire hos oss uansett anledning. Vi kan stå for opplegget slik at du kommer til duk og dekket bord, men du kan også velge å forme et eget opplegg helt etter egne preferanser.

Vi har videre også egen restaurant og bar i underetasjen med god plass til gjester. Her serverer det fantastiske kjøkkenet nydelig kortreist og maritim mat som vi er stolte av – og hver søndag inviterer vi til søndagskaffe. Vi tar selvsagt også gjerne matopplevelsene ut i naturen i form av grilling eller piknik – mulighetene er mange. Skulle det være ønske om å gjøre noe aktivt, er det mange friluftsaktiviteter, badestrender, museum, fort, stier og golfbane i umiddelbar nærhet.

Biologen er altså stedet for fred og ro, men også for aktiviteter, eksepsjonell mat og kultur i historiske omgivelser. Dette er et sted som bare må oppleves!