Vårt pinnekjøtt fra H.Brakstad i Godvik er kåret til årets beste!

Brakstad har det beste pinnekjøttet

Pinnekjøttet fra den Bergensbaserte kjøttprodusenten H. Brakstad Eftf. er kåret til sesongens beste av mat- og drikkeeksperter. Kåringer er gjort i blindtest.

17.10.2012

Mellom 90 og 100 fagfolk innen hotell- og restaurantbransjen var onsdag forrige uke samlet på tradisjonsrike Wesselstuen i Bergen for å kåre årets beste pinnekjøtt. Juryen bestod av vestlendinger med sterke pinnekjøttradisjoner, og med høye krav til både smak og kvalitet, heter det i en pressemelding. De ulike leverandørene ble målt på kjøttets smak, konsistens og utseende.

Kjøttet fra vinneren H. Brakstad Eftf. var førsteklasses pinnekjøtt som var tørket i god tid før konkurransen, med en tørkegrad på ca. 33-35 prosent. I tradisjonell tro ble kjøttet lagt i vann før tilberedning slik at kjøttet fikk tilbake sin naturlige væskebalanse. Pinnekjøttet er kortreist og den lokale vinneren hadde hentet lam fra Hordaland og Rogaland. Kjøttet er slaktet i Ølen og videre skåret av Brakstad. H. Brakstad Eftf. AS ble etablert i 1963 av Olav Lavik og holder til i Godvik utenfor Bergen.

Konkurransen og pinnekjøttsmakingen ble arrangert av innkjøpspartneren Nores. Andre pinnekjøttleverandører som nådde opp til årets finale og som ble smakt på under blindtesten var Nortura/Gilde, Naustvik Enghav og Spis.