Ny Kunstutstilling

«Venit videre»

Kunst, ordet kunst uten nærmere presisering brukes ofte om billedkunst.

Kunst handler om å formidle noe fra kunstner til mottaker/betrakter. Den kunstneriske kommunikasjonsprosessen foregår mellom kunstner, kunstverk og betrakter. Den utfordrer enkeltindividets personlighet og sanseopplevelser. Kunst oppfattes som regel svært forskjellig fra person til person.

Jeg utfordret meg selv en gang tidlig på -90 tallet, jeg kjøpte inn et parti med pensler og maling. Det ene bilde etter det andre ble malt, men uten å imponere hverken meg selv eller mine nærmeste…

En tid senere fikk trangen til å forme noe sitt utløp gjennom teknisk tegning. Naust, garasjer, tilbygg og bolighus ble tegnet. Da de siste tegningene var omgjort til ferdig bygningsmasse meldte trangen til å male malerier seg igjen, men på en litt annen måte. Jeg måtte lære mer om det å male. Etter kurs, og med mange gode tips og teknikker i bakhodet, tok malingen av for fullt. Maleri etter maleri ble malt, og flere og flere stiler og teknikker ble prøvd ut. Sakte men sikkert turte jeg å vise frem mine malerier for familie, slekt og venner. Nå var tilbakemeldingene gode. Etter å ha solgt noen malerier er tiden inne til å vise frem for et større, og ukjent publikum.

Tittelen «Venit videre» er latin og betyr «kom å se»…

Jan-Atle

e-post: jan-atlewikum@c2i.net

mobil: 97633663